muah för bröllop på västkusten


makeupartisten från göteborg som är expert på bröllop & smink


Hennes underbara personlighet kombinerat med långa erfarenhet av att vara stylist får alla brudpar att känna sig avslappnade och som sitt bästa och vackraste jag på deras bröllopsdag.


Förutom flertalet brudar jag fotat som valt Hannah som sin MUAH, så kan jag även själv intyga efter varit hennes "modell" vid ett tillfälle: she makes you flawless. Förutom hållbar makeup så ser hon till att du känner och ser ut som dig själv fortfarande, och jag har aldrig haft sådant glow som efter Hannah sminkade mig.


Så: Vad är hennes bäst tips för en bröllopssminkning? Hur lång tid tar det att göra en brudsminkning? Och hur ser dagarna ut för en som arbetar som MUAH? Få bröllopsinspiration och läs hela intervjun här!

en brud står med halva kroppen i skugga och blickar ut mot ljuset. Hon har en brudklänning med öppen rygg och slarvig knut
en brudgum står i en elegant bröllopskostym och blickar ut mot övre kaserngården i väntan på att vigseln ska börja

Men innan vi drar igång:

vad betyder muah?


MUAH står för Makeup and Hair Artist!

makeupartist & muah göteborg

intervju med Hanna LindoffHej kära Hannah! för dom som inte känner till dig, vad gör du om dagarna?


Jag arbetar på heltid som frilansande makeupartist och hårstylist, mitt jobb är verkligen min passion och jag har haft förmånen att arbeta med det jag älskar i över 15 år nu. Resan har inte alls varit spikrak utan det har varit många upp och nedgångar. Inte minst pandemin gjorde att man funderade både en och två gånger över hur man skulle komma igenom, men jag insåg också att man blir minst sagt påhittig under svårare tider och när man kommer ut på andra sidan så har man fått med sig så mycket mer erfarenhet! När började ditt intresse för styling?


Jag har alltid varit en kreativ själ och målat och skapat sedan jag var liten, jag kan på riktigt få pirr i magen när jag ser en fantastisk håruppsättning exempelvis ha ha! Då måste jag sätta igång och skapa för att stilla mitt skapar "kli" som jag kallar det. Jag har under åren gått på fler utbildningar än jag kan räkna, både i Sverige, Europa och USA. Jag älskar att lära mig nya tekniker och vill ge mina brudar och kunder de senaste teknikerna såväl som att man själv ligger på topp. Det är ett fantastiskt yrke där man aldrig blir fullärd. Vad är din expertis som makeupartist för bröllop skulle du säga?


Mitt signum är att makeupen ska framhäva det du redan har och lyfta dina egna drag, i mitt tycke ska inte makeupen kamouflera utan tvärtom; framhäva! Jag älskar att skapa hud som fortfarande ser ut som hud, men med en fantastisk lyster och jämn finish. De flesta brudarna som söker sig till mig gör det därför att dom vill känna sig som sitt vackraste jag, de har fastnat för att jag lyckas plocka fram det som redan finns utan att det ser kakigt eller tjockt ut. Hur ser en bröllopsdag ut för dig som makeupartist och MUAH?


Nu går vi in i bröllopens högsäsong och det är minst sagt hektiskt som stylist; veckorna och helgerna varvas med bröllop och provtillfällen för årets brudar. Det är tidiga mornar och sena kvällar och det är mer vanligt än ovanligt att dagarna börjar redan 04.30 för att ta sig till platserna där vigseln sker. Så när senhösten kommer så kommer en välförtjänt paus, lycklig av säsongen men att ladda om och få smälta allt är väldigt viktigt. Jag tar mig alltid tid och går igenom vad so fungerat riktigt bra och om det är något jag behöver ändra inför nästa säsong.Varför ska man inte göra sin bröllopsminkning själv?


Om man har möjlighet så rekommenderar jag alltid att ta hjälp av en erfaren stylist, då vi har så många års erfarenhet av att skapa hållbara frisyrer och makeuper just för bröllop. När det kommer till tekniker och inte minst produkter så har vi ett helt kit som oftast är skapat just bara för våra brudar. Självklart så kan man göra sin brudmakeup själv om man har intresse och tid, men inte minst så bör man ha med i åtanke att inhandla alla dom produkterna man har som stylist ofta blir en dyrare historia än att anlita en professionell makeupartist...


Jag tycker verkligen bröllop är så fantastiskt på så många sätt och inte minst för att man får vara med på ett pars största dag i livet! Vi umgås under så många timmar och man får dela både skratt, nervositet och ofta tårar ihop. Mitt bästa tips till mina brudar är verkligen att NJUTA, släpp all planering på själva bröllopsdagen och insup varje sekund av kärlek till varandra! Dagen går så vansinnigt fort!

en vacker brud blir sminkad av en makeupartist. Bruden har en elegant sminkning, skimrande ögonlock och hårspänne
En brud står i en brudklänning med öppen rygg och har en vacker brudstyling med eleganta vågor

vad ska man tänka på när man letar makeupartist inför sitt bröllop?


Om man ska ha en egen stylist till sitt bröllop så rekommenderar jag verkligen att vara ute i god tid och leta efter en stylist som visar upp den typen av makeup som man själv tycker om. Det finns lika många olika stilar som det finns stylister och det bästa matchningen blir det faktiskt när både stylist och brud "klickar", dvs stylisten erbjuder en styling som hen trivs med att skapa och som du själv tycker ser fin ut! 


Många av mina brudar har ett provtillfälle innan för att få en chans att känna efter hur både hår och makeup ser ut innan stora dagen, då kan vi testa olika nyanser på exv ögon och läppar och även prova olika håruppsättningar. Detta ger verkligen dom bästa förutsättningarna att skapa den perfekta stylingen till dagen, och var inte rädd för att säga till om något inte känns helt rätt! Som stylist kan jag lova att det enda vi vill är att du ska känna dig som ditt finaste jag och det skapar vi ju faktiskt tillsammans, genom att jag frågar och du berättar vad du tycker:)

ett brudpar kollar kärt på varandra under en vigsel i göteborg på övre kaserngården

har du något tips för att få en hållbar brudsminkning?


Många frågar mig varför det tar så lång tid med en brudmakeup, och svaret är enkelt; för att det ska hålla länge! En brudmakeup ska sitta i upp till 18 timmar och då tar det tid för oss att applicera rätt produkter. Ofta så använder vi många fler produkter än vad du gör i vanliga fall men det är i tunna lager och för att varje moment behöver göras noga, slarvar du igenom en makeup på 30 minuter så kan jag garantera att den inte sitter lika länge som när det tar 90 min. Vi arbetar med longlasting produkter, därtill kommer vattenfasta produkter, primers, krämrouge, puderrouge, eyeliners, lösfransar listan kan göras lång ;)

en elegant brud kollar självsäkert ut genom ett fönster

Vad är ditt råd till brudpar som planerar att gifta sig?


Jag tycker verkligen bröllop är så fantastiskt på så många sätt och inte minst för att man får vara med på ett pars största dag i livet! Vi umgås under så många timmar och man får dela både skratt, nervositet och ofta tårar ihop. Mitt bästa tips till mina brudar är verkligen att NJUTA, släpp all planering på själva bröllopsdagen och insup varje sekund av kärlek till varandra! Dagen går så vansinnigt fort!

"Jag älskar att skapa hud som fortfarande ser ut som hud, men med en fantastisk lyster och jämn finish. De flesta brudarna som söker sig till mig gör det därför att dom vill känna sig som sitt vackraste jag"

en naturlig och elegant brudsminkning med skimmer och rosiga kinder

Vad är ditt bästa tips för en fin bröllopssminkning?


Mitt bästa tips för att få en vacker brudsminkning är verkligen att välja något som känns som DU. Det här är inte dagen att prova en ny kul ögonskugga eller färgglada läppar om du aldrig använder det annars, om 10 år när du tittar tillbaka på bilderna så vill jag verkligen att du ska känna dig som dig själv och ingen annan. 

en naturlig och elegant brudsminkning med skimmer och rosiga kinder

Man kan verkligen se hur naturliga Hannahs brudsminkningar är - även på oredigerade bilderna.

en brud står med ryggen vänd och visar upp en avslappnad, elegant knut
en brud står och poserar omringad av levande ljus och bohemisk blomster under sitt bröllop
en färgglad brudbukett och en brud med en hästsvans
en brud som visar upp sin naturliga och bohemiska brudsminkning skapad av hannah Lindoff

Vad ser du för trender inom smink & styling för bröllop 2024?


Det går lika mycket trender i bröllop som det gör i mode eller skönhetsvärlden och såklart påverkar det också stylingen. Det som kommer väldigt stort inom hår är stramare uppsättningar med släta, blanka knutar. Det finns alltid motpoler och vill man ha något med mer volym och rörlighet i sin uppsättning så är det hästsvansar i alla former; lockiga eller bohovågor som är väldigt stort. Makeupen har fortfarande en hel del lyster även om man ser mycket mer matta alternativ som kommer 2024, men trenden att det är naturfärger på ögonen och lite mer nudefärgade läppar ligger kvar. TACK kära Hannah för denna intervju! Jag kan inte nog rekommendera Hannah för brudpar i Göteborg som söker en makeupartist som lägger hjärta och själ i varje styling och som får alla att se ut som sitt naturligaste och vackraste jag.


Du hittar Hannah på instagram @hannahlindoffbridal och @hannahlindoff_makeupartist samt www.hannahlindoff.com.

bröllop göteborg


planerar du bröllop & vill ha mer tips & inspiration?

ett brudpar kysser varandra med brudens slöja omkring sig som vinden fått tag i
ett bohemiskt brudpar står på en dimmig äng med sin häst