ITALIENSKT BRÖLLOP PÅ VINGÅRD VID LAGO DI I'SEO, ITALIEN


Patrik & SofiaRedan första mötet med Patrik och Sofia förstod jag att detta skulle bli en rolig, vacker och minnesvärd bröllopsdag.


I september 2021 förlovade dom sig i Italien, på en båt (hur romantiskt!), mitt på Lago d'Iseo, som de sedan drygt ett år senare ville återvända till deras bröllop. Platsen för ceremonin och bröllopsfesten var på Colletto Agri Bio Relais - ett fantastiskt boutiqehotell och vingård på hög höjd där man kan se ut över de vackra dalarna och bergen. Det är även samma hotell dom bodde på när de förlovade sig, så platsen är minst sagt väldigt speciell för dom.

bröllopsfotograf italien
vingård italien bröllop

Vingård & Bröllopslokal

Colletto Agri Bio Relais

brudklänning kjol och topp

Brudklänning & Bröllopskostym

Kjol och topp från Bröllopsbruket Göteborg, skräddarsydd kostym i linne från Pelote i Göteborg.

florist italien bröllop

Bröllopsblomster

Blommor köpta från lokal blomsterhandlare och arrangemang skapat av brudens bästa vän Louise.

Förberedelser, vigselrepetion & mingelkväll


Dagen innan bröllopet träffar jag brudparet och deras närmsta uppe på Colletto AgriBioRelais där bröllopet ska äga rum. Hotellet ligger uppe på ett berg med utsikt över den lilla staden Sarnico och med en horisont kantade av vackra berg och grönska. 


Det är go stämning inför morgondagen och alla hjälps åt att flytta bord, skapa vigselbågar, buketter, klippa drinkbiljtetter och förbereda på olika håll. En vecka innan har jag tillsamman med brudparet tagit fram ett fotokörschema så sista att göra nu är att stämma av alla platser. 


Genrepet för vigseln var på sekunden perfekt vilket inte gjorde någon särskilt förvånad med tanke på att både Sofia och Patrik är projektledare ut i fingerspetsarna. 

blomsterbåge bröllop italien
vingård italien bröllop
vingård italien bröllop
vingård italien bröllop
vingård italien bröllop
vingård italien bröllop
vingård italien bröllop
vingård italien bröllop
vingård italien bröllop
vingård italien bröllop
vingård italien bröllop
vingård italien bröllop
italienskt bröllop på vingård
italienskt bröllop på vingård
italienskt bröllop på vingård
italienskt bröllop på vingård
italienskt bröllop på vingård

Behöver man ha ett genrep inför bröllopet? 


De flesta av oss som jobbar med bröllop skulle säga ja då det ger er möjlighet att gå igenom viktigt detaljer, säkerställa att allt flyter på smidigt och hjälper ert brudfölje att ha koll på deras uppgifter. Under ett genrep går ni igenom hela ceremonin och ni ser då om ni behöver göra någon justering samt svara på ev funderingar. 


Tips! Informera om detta genrep tidigt, påminnelse inför och kom ihåg att bjuda in alla som är involverade i ceremonin såsom brudfölje, toast-team, musiker och andra nyckelpersoner. 

italienskt bröllop på vingård
italienskt bröllop på vingård

Mingelkväll


För att starta igång bröllopshelgen bjöd brudparet in till aperitif- & aperitivokväll Orgnieri Viale Di Vino i den lilla italienska staden Sarnico där det bjöds på Aperol Spritz, chark och andra italienska delikatesser.


Tänk, ett år tidigare här på Lago d’lseo tog Patrik och Sofia en båttur på samma sjö där Patrik friade. Nu, ett år senare, knyts säcken samman med deras närmsta närvarande - HUR fint!?

Bröllopsdagen - Time to say yes


Det har äntligen blivit dags för bröllop! Under en hel vecka har vädret sagt regn men vi vaknar till halvklart väder och en fin prognos för dagen.

Uppe på brudparets rum väntar en en vacker marmorask med tillhörande brev på nattduksbordet till Sofia - en vacker morgongåva. Om ni inte tänkt på det tidigare rekommenderar jag er varmt att skriva personliga brev till varandra som ni ger inför dagen. Det ger inte bara otroligt vackra bilder, utan är även ett fint och känslosamt sätt att börja dagen på där ni får möjlighet att berätta hur ni känner inför dagen och att spendera livet tillsammans. 

beige bröllopskostym i linne från pelote
bruna mockaskor från morjas

Till kostymen har han ett par matchande loafers i mocka från Morjas. Morojas har snygga och prisvärda skor med inspiration från Medelhavet och Skandinavien. Perfekt för att få italiensk känsla utan att behöva lägga 10 k på ett par skor. För att göra sin look komplett hade Patrik valt en brun ylleslips, vit näsduk och corsage i grönt och vitt.

Förberedelser och detaljer brudgum


Patrik och hans bästa vän Ågren har nu kommit till rummet de ska göra sig ordning, och det är mycket skratt och go stämning med sista-minutenrakning och how-to-tie-a-knot-diskussioner. Patrik har köpt sin stiliga kostym från Pelote i beige linne - perfekta valet för bröllop i Italien. Han berättar om sin oro att få hem den efter diverse förseningar efter ett fel i lagersaldot, och det slutade med att han och hans pappa tog en tur ner till Malmö för att hämta hem den och inte förlora den på posten. 


Notera detaljen på skjortärmen med Patriks initialer.

Underbart med personliga bröllopsdetaljer!

morgongåva brudgum


Det har nu blivit dags för Patrik att öppna hans morgongåva och läsa sitt brev från Sofia. En antik klocka från 40-talet i klockmärket Omega har Sofia köpt på auktion som blir en perfekt touch till hans bröllopsoutfit.

Bröllop Italien | Iseosjön


Sofias förberedelser


Vid 14:00 är det dags att springa över till tjejerna i rummet bredvid som med fyllda glas, deppig musik och sidenmorgonrockar springer runt och delar sminkborstar och locktänger mellan varandra.


Sofias brudklänning är en två-delad modell med en off-shoulder topp och vacker kjol med hög midja och släp, inköpt på Bröllopsbruket i Göteborg. Självklart kommer morgongåvan att bäras till detta med guldringar, armband och hårnål. För glädjetårar har Sofia en vacker näsduk med brudparets initialer, och för ytterligare en personligt touch - och som tradition "något gammalt" - en slöja som hennes mormor, mamma och systrar alla haft även dom på sina bröllopsdagar. Bröllopssmycken för bruden

Tips! Morgongåva till brud:


vackra guldörhängen och ett romantiskt kärleksbrev möttes Sofia av på nattduksbordet innan hon skulle springa iväg till tärnorna.


Tips! Gåvor till tärnor:


Sofias brudtärnor fick varsin vacker ring som en symbol för evig kärlek.

Vad har man för uppgifter som tärna då? 


Förutom att se till att det är go stämning och göra allt du kan för att bruden ska ha the day of her life, så kan du göra detta under dagen:


  • Se till att bruden dricker tillräckligt med vatten under dagen samt får i sig mat
  • Hjälpa till att hålla ordning i rummet så inte skräp, vattenflaskor mm ligger utspritt
  • Samla alla väskor och jackor i det mörkaste delen av rummet så det inte är med i bild
  • Hjälpa till att hålla koll på tiden
  • Bära klänning, slöja, väska
  • Hjälpa bruden under dagen så hon är flawless, oavsett om det är en hårslinga, smink eller bättra på deo
  • Svara på gästers frågor under dagen
  • Hantera ev missöden under dagen eller oväntade situationer
  • Se till att gäster och att du själv har världens bästa dag

Brudsminkning

Mjuk brudsminkning med bruna toner

bruduppsättning

En elegant knut i nacken

brudskor

Vita brudskor med lågklack

Brudklänning

En modern tvådelad brudklänning från Bröllopsbruket

Bröllopsfotograf Italien


Tips! 


Passa på att ta några gruppbilder med alla tärnorna om tid finns innan vigsel.

Vigsel


Vigseln hölls med utsikt över dalen och bergen, och precis som vigseln ska börja spricker vädret upp och det blir strålande sol!


Bröllopssång var en cover av Coldplays Yellow av Vitamin String Quartet, och Patrik kom först in med sin pappa och bästa vän. Tärnorna, klädda i rosa och lila toner, kom efter innan det är dags för Sofia att komma framskridande. 


Deras bästa vän Moa höll den fina vigseln och det bjöds på vacker acapellasång av deras vänner innan det äntligen var dags för första kyssen som gifta!


På utmarschen kastades olivblad och avslutades med ett ”Love-Drop” på slutet till hejarop och jubel!

Tips!


Inför bröllop rekommenderar jag alla mina brudpar att ha ett unplugged-wedding (alltså inga mobiltelefoner) för att gästerna ska vara mer närvarande samt att slippa se telefoner i hela luften på plats och på bilderna efteråt. Då man vet att många gärna vill fota denna fina stund så är en variant att innan vigseln börjar eller efter första kyssen, be hen som håller vigseln att berätta för gästerna ”ni har nu möjlighet att fota innan vi går vidare”. På så sätt får alla en varsin bild och lägger sedan ner den igen för att vara närvarande.

Tips vid utgång efter vigseln! 


Stanna i mittgången för en kyss till. Ger fantastiska bilder med alla era gäster riktade mot kameran när de glada och rörda älskar att se er kärlek!


Brudparet hade tänkt ha rosblad som kastades men fanns tyvärr inte tillräckligt med blommor, så tipsade om olivblad som blir otroligt vackert + miljövänligt.


gruppbilder bröllop

Bröllopsporträtt Italien

Hugs & High Fives

meny italensk bröllopsmiddag

Italiensk bröllopsmiddag


Det har blivit dags att röra sig inåt och slå sig till bords för bröllopsmiddagen. En vinhållare fick bli bordsplaceringstavla med handskrivna lappar på Italienska.


Hur kan en bröllopsmiddag i Italien se ut? Sofia och Patrik hade valt för sin bröllopsmiddag mingelmat med olika snittar och sedan en trerätters skapad av restaurangen på Colletto Agri Bio Relais. 


Bröllopsmeny:

Antipasto - ost och chark serverades som sharing för alla gästerna

Primi - Ragùpasta / Paccheripasta med tomat, mandelmjölk och basilika

Dessert - En efterrättsbuffé serverad på små fat


tips!


För att dra igång gästerna, gör som toastteamet här gjorde: Låt talarna välja en egen låt de vill göra entré med och skapa en rolig entré med exempelvis ett glitterdraperi!


Tips! 


Självklart ska ni passa på att smyga ut och få lite tid för er själva och även bröllopsbilder från vackra golden hour, tiden när solen precis är på väg att gå ner. Förutom vackra foton får ni även en stund för er själva att landa i dagen, något alla brudpar sagt att de uppskattat efteråt.


För att avsluta bröllopsmiddagen drog toast madames igång en påhittad allsång alla kunde sjunga med i och kom in med en bricka shots för att dra igång festen!

personliga detaljer på bröllop


Som snusare hade självklart Patrik förberett med ett lass snus som gäster kunde ta från.

bröllopsleverantörer